Waarom zou u moeten ventileren?

Veel mensen onderschatten de noodzaak van ventileren in huis, op scholen, op kantoor of in bedrijfspanden. Om optimale werkprestaties te bevorderen en een gezonde leefomgeving zowel in huis als op het werk te creëren is goede ventilatie echter onmisbaar. Om goed te ventileren in uw woning of op uw werk, kunt u kiezen voor mechanische of natuurlijke ventilatie.

Waarom u direct moet beginnen met ventileren

Slecht geventileerde ruimten kunnen veel gezondheidsklachten met zich meebrengen, zoals (chronisch) hoesten, longaandoeningen, (chronische) verkoudheid, hoofdpijn en vermoeidheid. Om deze klachten te voorkomen is goede ventilatie van groot belang. Door goed te ventileren, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen uit de binnenlucht worden afgevoerd. Ook zorgt goede ventilatie ervoor dat vochtige lucht uit de ruimte verdwijnt, binnenlucht wordt namelijk snel vochtig door transpiratie, uitademen, koken en douchen. Vochtige lucht is niet alleen direct schadelijk voor de gezondheid, maar kan ook schadelijke schimmels in huis veroorzaken. Goede ventilatie zorgt er voor dat deze schadelijke en vochtige lucht tijdig wordt afgevoerd.

Badkamer

Elke dag komt er ongeveer 10 liter vocht bij in de lucht van ons huis. Vaak in de vorm van stoom. Door te douchen, te koken of te wassen, bijvoorbeeld.

Als het vocht in de lucht blijft hangen, kan dat leiden tot schimmels. Bovendien versterkt het allergieën en luchtwegproblemen. Met goede ventilatie wordt er meer vocht afgevoerd en houdt u uw huis gezond.